fun4kidsz.nl

Gordijnen online kopen? Hier moet je op letten

Je hebt nieuwe gordijnen nodig, maar je ziet het niet zitten om op pad te gaan en de talloze winkels langs te gaan. Het nadeel is dat je lastig kunt vergelijken en dat iedere winkel een specifiek aanbod heeft. Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat een fysieke winkel geen oneindig veel schapruimte heeft. Een online webwinkel heeft dat wel, maar is het wel slim om gordijnen online te kopen? In onze blog geven we een aantal handige tips en trucs, zodat jij straks met een gerust hart je gordijnen via het internet kunt bestellen. 

De keuze is reuze

Waar je in ieder geval rekening mee moet houden is dat de keuze norm is. Je hebt keuze uit gordijnen van verschillende materialen en in verschillende kleuren en je hebt dan ook nog keuze uit verschillende soorten gordijnen. Zoals vitrages, verduisterende raambekleding en inbetweens. Voordat je gaat zoeken is het slim om alvast alle voor- en nadelen en natuurlijk ook je specifieke eisen op te schrijven. Een soort van checklist waarmee je heel gericht op zoek gaat naar exemplaren die aan jouw wensen voldoen.

Kies voor een specialist

Shop uitsluitend bij online aanbieders die ook specialist zijn in hun vakgebied. Er zijn talloze experts die allemaal hun voor- en nadelen hebben en het is goed om te kijken welke aanbieder de beste voorwaarden en prijzen heeft. Het is dus ook belangrijk en ook heel gemakkelijk om gordijnen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De levertijd kan ook een rol spelen. Kijk bijvoorbeeld naar aanbieders die snel of binnen een afzienbare tijd kunnen leveren.

Gordijnen online kopen? Welke service krijg je

Een ander belangrijk punt is om te kijken naar welke services een aanbieder aanbiedt. Kun je alleen gordijnen bestellen en ben je zelf verantwoordelijk voor de maten en het ophangen of kunnen zij tegen betaling een specialist langs sturen die ze professioneel inmeet? Of hebben ze ook een service waarbij ze gordijnen niet alleen bezorgen, maar ook voor je ophangen? De services lopen nogal uiteen en kijk dus goed naar de randvoorwaarden! Bijvoorbeeld ook naar hoeveel garantie er op een gordijn gegeven wordt.

Gordijnen online bestellen wordt steeds normaler

Vroeger moest je er niet aan denken om zoiets belangrijks als gordijnen online te bestellen, maar tegenwoordig is het heel normaal om je raambekleding online uit te zoeken en te bestellen. Toch kun je nog wel het beste even de gordijnen live bekijken voordat je definitief op bestellen drukt. Ze kunnen er op een plaatje immers heel anders uitzien dan wanneer ze eenmaal in je woon- of slaapkamer hangen. Je zou eventueel ook samples kunnen bestellen. Dit zijn voorbeelden die naar je worden opgestuurd en zo kun je thuis eenvoudig checken of de gordijnen die je wilt bestellen wel naar smaak zijn en bij je interieur passen. Je zou eventueel ook kunnen kijken of de aanbieder een fysieke winkel heeft en deze bezoeken om de gordijnen in het echt te bekijken. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.