fun4kidsz.nl

Hoe een Monopoly-toernooi te houden?

Monopoly is een zeer geliefd spel dat generaties samen kunnen spelen. Het houden van een toernooi is een geweldige manier om serieus met het spel om te gaan. Hasbro, het bedrijf dat het spel nu produceert, heeft officiële toernooiregels.

Het bedrijf vraagt ​​zelfs dat groepen zich officieel registreren en kan het bordspel zelfs gratis verstrekken aan organisaties die dat doen. Registreren heeft veel voordelen en het niet registreren en publiceren van een monopolietoernooi kan leiden tot juridische problemen.

Het kan tot zes maanden duren voordat alles is goedgekeurd en het toernooi is georganiseerd, hoewel een kleiner evenement kan worden bespoedigd. Een goede vuistregel is om ruim van tevoren te beginnen om wat speelruimte te hebben.

Bij het organiseren van een officieel toernooi zijn minimaal 24 spelers vereist. Deze spelers worden snel uitgedund door twee ronden van 90 minuten spelen. In de laatste ronde zijn ze op zes na allemaal geëlimineerd.

Spelers moeten zich op zijn minst verplichten om minimaal een halve dag te spelen. Ook het registreren en organiseren kan veel tijd kosten. Bij het opstellen van de tafels en stoelen moet er plaats zijn voor elk vier spelers. Wijs de geregistreerde leden toe aan een tafel, zodat iedereen meteen weet waar hij heen moet. Geef iedereen ook potloden om de totalen op te tellen.

Er is nog andere optionele apparatuur die misschien ook een goed idee is. Een daarvan is een klok, want er is een tijdslimiet van 90 minuten. Andere handige items zijn een microfoon, rekenmachines, notitieblokken, extra zitplaatsen, een scorebord, naamplaatjes en al het andere dat het toernooi zal stroomlijnen.

In een officieel toernooi moeten de regels worden gepost en ook worden gevolgd. Dit betekent dat verkorte of huisversies van het spel geen optie zijn. De gastheer van het evenement moet bekend zijn met de regels en klaar zijn om geschillen te beslechten.

Het is belangrijk om deze regels met de spelers door te nemen voordat het spel begint, om er zeker van te zijn dat iedereen begrijpt hoe te spelen en op dezelfde lijn zit.

Wanneer iemand zijn toernooispel als officieel registreert, ontvangt hij gratis exemplaren van het spel. Sommige worden als prijs weggegeven! Dit is een geweldige manier om op een zeer unieke manier een inzamelingsactie voor een evenement te ontwikkelen.

Als je de voorkeur geeft aan een klein toernooi in je eigen huiskamer, is er natuurlijk geen reden om de officiële procedure te doorlopen. Het kan heel leuk zijn om vrienden en familie te verzamelen en tot in de kleine uurtjes Monopoly te spelen! Lees hier meer over Monopoly regels op spelregels.eu meer andere leuke games