fun4kidsz.nl

Met je kind naar de kinderopvang

Veel mensen zijn erop tegen om kinderen naar de kinderopvang te brengen, maar een kinderopvang kan een positieve bijdrage aan de ontwikkeling voor je kind. Het is dus niet alleen goed voor jouw planning, maar ook zeker voor je kind!

 

Sociale ontwikkeling

Door je kind naar de kinderopvang te brengen leert je kind al op jonge leeftijd contact te leggen met andere kinderen. Daarnaast leert je kind goed communiceren door met andere kinderen samen te spelen. Op die manier leert jouw kind snel hoe hij/zij kan communiceren met andere kinderen. Een ander voordeel hiervan is dat de stap naar de basisschool veel minder groot is. Een kinderopvang is vaak wat kleiner, hierdoor kan je kind alvast wennen aan de vele prikkels en een andere omgeving dan dat het kind thuis heeft.

 

Professionele begeleiding

Doordat de begeleiders goed opgeleid zijn leren kinderen makkelijk lichamelijke en verstandelijke vaardigheden. Net als taalvaardigheden en creatieve vaardigheden. Deze begeleiding zal ook niet gedaan worden door een vreemd gezicht. Vaak wordt ervoor gezorgd dat er dezelfde mensen staan. Dit zorgt ervoor dat je kind altijd een vast gezicht heeft en dat er veel rust is in de groepen.

Een ander voordeel is dat een professional vroegtijdig problemen bij je kind kan signaleren. Denk hierbij aan moeite met bewegen of spraak. Deze problemen krijgen dan op tijd de juiste begeleiding.

 

Zoek een kinderopvang die bij jou kindje past

Voor ieder kind is er een kinderopvang. Net als ieder mens, heeft ook ieder kind andere behoeftes. Zo heb je kleine opvangen, maar ook grotere. Je hebt bijvoorbeeld een kleine kinderopvang in Haaksbergen waar er veel ruimte wordt gegeven aan buitenspelen en het ontdekken van de natuur. Het is dus belangrijk dat je kijkt wat jij belangrijk vindt voor je kind en vooral wat er bij je kind past.