fun4kidsz.nl

Wat is de meest verkochte trampoline en waarom is dat zo?

Er zijn in de winkel ontzettend veel verschillende soorten trampolines te koop. Zo heb je rechthoekige trampolines, ronde trampolines en ovale trampolines. Daarnaast kun je kiezen uit een ingegraven trampoline of een trampoline op poten. Wat is precies de meest verkochte trampoline en waarom is dat? We vroegen het aan deze website en kregen een uitgebreid antwoord.

De ronde trampoline is het meest populairst

Zoals aangegeven in de inleiding zijn er verschillende trampolines te koop in de winkel. Veruit de meest verkocht trampoline is de ronde trampoline. Waarom is dat? Dat komt omdat de ronde trampoline het meest veiligst is en het meest geschikt is voor kleine kinderen. Veel kinderen hebben weinig spring ervaring en daarmee is het springen op een ronde trampoline het beste en veiligst. Dat komt omdat de ronde vorm van het speeltoestel overal een gelijke veerspanning heeft. Resulteert dat elke sprong hetzelfde is. Ander voordeel van een gelijke veerspanning is dat kinderen tijdens het springen altijd terug gedwongen worden naar het midden. Als je het kinderen vraagt dan geven zij de voorkeur aan een ronde trampoline.

Hoe zit het met de rechthoekige trampoline?

De ronde trampoline wordt in Nederland dus het meeste verkocht, maar een rechthoekige trampoline heeft ook zo z’n voordelen. Het neemt namelijk een stuk minder ruimte in je tuin en zijn daardoor ideaal voor kleinere tuinen. Kijk je naar een ronde trampoline dan neemt deze vorm loze ruimte in beslag. Zo’n rechthoekig speeltoestel kun je heel makkelijk in de hoek van je tuin krijgen. Dat is niet het enige voordeel, want een rechthoekige trampoline ziet er ook nog eens veel beter uit dan een ronde trampoline. Let wel dat een rechthoekige trampoline een andere veerspanning heeft waardoor de sprongen anders zullen zijn. Ben je een pro en wil je allerlei kunstjes uitvoeren dan is het aan te raden om deze trampoline aan te schaffen. Je blijft makkelijk op je plek en kan effectief gebruik maken van de lengte van het speeltoestel. Zijn je kinderen inmiddels groter en hebben ze ervaring met een ronde trampoline dan kun je vervolgens voor een rechthoekige trampoline kiezen. 

Wat is de beste maat trampoline?

Je zult verwachten dat hoe groter de trampoline hoe groter het speelplezier. Dat is niet helemaal waar en kleine kinderen ervaren dit niet. Heb je kleine kinderen dan is het kopen van een grote trampoline af te raden. Zij kunnen er moeilijk op springen. Heb je kinderen jonger dan zes jaar dan is het aan te raden om een trampoline niet groter dan 366 centimeter te kopen. Ouder dan zes jaar niet kleiner dan 213 centimeter en ouder dan tien jaar niet kleiner dan 270 centimeter.