fun4kidsz.nl

Wat je moeten als je een speeltoestel wilt aanschaffen

Je kinderen de hele dag buiten laten spelen dat is toch het leukste wat er is? Hoe doe je dat precies? Je kunt beginnen met een speeltoestel kopen en in je tuin te plaatsen. Je vindt speeltoestellen in alle diverse soorten en maten. Zo past er altijd eentje in je tuin. Een aantal tips als je besluit een speeltoestel te kopen en in je tuin te plaatsen.

Een speeltoestel, wat is dat precies?

Als men het over een speeltoestel heeft dan gaat het meestal om een houten constructie. Kinderen kunnen er op spelen. Er zijn veel verschillende speeltoestellen te koop op de markt. Denk bijvoorbeeld aan speelhuisjes (zoals boomhutten), speeltorens (zoals overdekte speeltorens met trap, glijbaan, zandbak etc), zandbakken en schommels (enkel of dubbel). Zo’n speeltoestel staat garant voor uren aan speelplezier en je kunt het toestel jarenlang in de tuin laten staan zonder dat het kapot gaat. Je kinderen komen veel meer buiten en dat is ontzettend gezond.

Waar zoal opletten met het plaatsen van een speeltoestel in je tuin?

Heb je eenmaal besloten dat er een speeltoestel in je tuin moet komen dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Bekijk allereerst hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Wil je een schommel plaatsen dan heb je vaak als 20 m2 nodig. Een heel speeltoestel met schommel gaat al vaak om 40 m2. Naast dat vind je ook compactere speeltoestellen welke meer de hoogte ingaan. Koop ook gelijk extra accessoires om het speeltoestel meer uitdagend te houden. Steeds hetzelfde doen is niet leuk en houdt het interessant.

Welke speeltoestel plaats je in je tuin?

Welk toestel je precies in je tuin moet plaatsen hangt helemaal af van de leeftijd van je kind. Kinderen in diverse leeftijdscategorieën hebben diverse interesses. Een speeltoestel is ideaal, omdat het de nodige uitdagingen prikkels biedt om zodoende de zintuigen te stimuleren. Met name is dat in de vroege ontwikkeling van kind heel belangrijk. Lekker buiten spelen, klimmen en klauteren draagt bij aan de sensorische en motorische vaardigheden van je kind. En een speeltoestel helpt hier ontzettend bij.